23 Şubat 2011 Çarşamba

"yaz yaz yaz bir kenara yaz" isimli yazıma cevap olarak

aşağıda görmüş olduğunuz yazı bir süre önce yazmış olduğum ve başlıkta da gördüğünüz "yaz yaz yaz bir kenara yaz" isimli sacmalamama cevap olarak sayın Meltem Şunda tarafından yazılmıştır.
kendisine teşekkürlerimi sunup en kısa zamanda kafayı bağlayıp uygun cevabı yine bu alandan kendisine vereeğimi taahhüt ederim :D
yorumu yazdıklarımı takip etme tahammülünde bulunanlara bırakıyorum

"Hatun kişi olacak muhtemelen bu masalın anlatıldığı , tabi zevkler ve renkler tartışılmaz olsa da şahsen gözümün önüne bir erkeğin başka bir erkeğe masal anlatmasını getiremiyorum, çok zorlarsam sallanan sandalyesinde oturmuş bir dedenin erkek torununa anlatması geliyor aklıma onun da prensesi kötü yola düşürecek hali yok elbet daha çok örnek olası bir hikaye ile kahraman yaratır.. Sallanan sandalye yazıvermişken bir de dizlerinin üstünde battaniye hayali kuruverdim hemen o sandalyeye de kendimi oturtum dedeyi kovup.. neyse kendi hayallerime dalmadan masal olayına geri dönmek daha bir doğru bu yazının altına yorum olacaksa.. hatun kişiye anlatılan bu masalda masalı anlatanan ya da en doğrusu uyduranın özel biri olması tercih sebebi olacaktır, bu uyduran için gerekli bi durumdur yoksa hatun kişi masalı dinlerken bir başka prens hayal edebilir ..
Prens demişken elbette prensle prenses olacak bu masalda.. Hayvanlardan bahsetme işini  La Fontane halletmiş zamanında bize gerek yok.. bir kaç hayvan sokmak lazım tabiki de uğur böceği ve kelebek olarak.. Hani uğur böceği ansızın kızın eline konup onunla konuşabilir şiirsel bir edayla, mavi bir kelebek de papatyanın üzerinden uçarak bir iyilik meleğine dönüşebilir... Şahsi fikrim olarak nazar boncuğu desenli bir kelebek seçilmesi daha bir mest edici olacaktır.. Şİmdi masalı uyduran kişi eğer prensesi kötü yola düşürecekse masalında , bir de onu orda kurtarmakla uğraşması gerekmektedir, kaşar bir prenses de masalın masumluğunu bozar, gargamel tipli herifler girmiş olması gerekir araya falan filan.. Sonuna gelindiğinde ise mutlaka mutlu son olmalı uyduran salak değilse o kız bu masalı üstüne alıcak malum hatun milleti ozaman unutsun o kızı olmaz onun işi .. Mutlu mesut bitecek ki hatun kişi güzel şeyler düşünsün haklarında.. yok masal benim masalım alla alla istediğim gibi biter deniyorsa da unutmadan söylemem gerekir masal konusu şahsıma aittir .. saygılar.."

değerli tahammül kitlem;
buraya kadar tahammül ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum :)
dilerseniz yorumlarınızı istediğiniz yollardan bana ulaştırabilirsiniz hiç çekinmem koyarım alanıma :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder